Om mig

OM MIG

Jag är född 1964 och mina första levnadsår tillbringade jag i Rom (pappa är italienare) sedan blev det flytt till Stockholm, min mammas hemstad. Intresset för att skapa har så länge jag kan minnas funnits och jag blev tidigt uppmuntrad av mina föräldrar att utveckla den sidan inom mig. Jag och min yngre syster var ofta med på olika vernissage och museum så konstvärlden har alltid varit en naturlig del av livet. Trots detta så var det aldrig ”min väg” att söka till konstskola efter gymnasiet. Jag utbildade mig i stället till frisör och hade under flera år tillsammans med vänner salong i både Stockholm och i Åre. Jag levde ett bra liv, reste och träffade många spännande människor. Men det fanns alltid en underliggande längtan efter något annat, något friare och större…

 

Ett tillfälle som jag minns är när jag fick låna en stuga ute på Möja i Stockholms skärgård. Det var försommar allting blommade, fantastiskt ljus och fågelkvitter. Jag hade tagit med mig målarsaker och målade nästan dygnet runt – livet kändes fulländat. Men när det var dags för hemresa så kom tanken ”är det här verkligen vad jag vill? – åka in till stan och klippa hår ”. Jag blev medveten om ekorrhjulet som jag levde i att jag skulle bli tvungen att dra i handbromsen för och få tid till att lista ut vad jag egentligen ville göra med mitt liv.

 

Det blev en pilgrimsresa till Indien och Himalaya. Där väcktes något större inom mig och den längtan gick inte att stoppa!  Något förändrades och jag var inte längre samma person när jag återvände hem till Stockholm efter månaden i Indien.

1996 strax efter min första Indienresa träffade jag Curt Källman, Vedic Arts grundare. Det var under en helgretreat som en av mina stamkunder på salongen anordnade och som jag vart inbjuden till. Vi skulle få måla och lyssna på Curts Källmans spännande berättelser om konsten och livet, det var allt vi fick veta innan Vedicart-retreaten.

Mötet med Curt blev ett uppvaknande och jag började förstå och erfara vad skapandet egentligen handlade om. Curt, som var Yotish astrolog, såg genast när han gjort mitt horoskop första kvällen att jag var en konstnärssjäl och tyckte att jag borde ägna mitt liv åt att måla. 

Curt sätt att se på skapandet och måleriet öppnade upp en ny värld för mig och för det är jag honom evigt tacksam. Curt blev sedermera min mentor och vän och uppmuntrade mig fram till sin bortgång 2010. Mitt liv hade tagit en ny vändning, jag började måla, måla och måla…

Klicka på texten för att läsa; Artikel om Nina Jacucci i Bättre konst.