Kurser

Kurser

Vedic Art är en metod för måleri och medvetandeutveckling. Man lär sig inte att måla under kursen utan snarare att se och utveckla känslan för färg och form. Att öppna upp seendet ock känna in vad som behöver läggas till eller tas bort på duken, men kanske även i livet.  

Jag är otroligt tacksam över att jag har fått möjligheten att dela med mig av den uråldriga visdomen från Veda, som Vedic Art grundar sig på. Veda betyder kunskap och i Veda menar man att vi alla inom oss bär på ett frö som har all den kunskap vi behöver. Men vi behöver öppna upp våra sinnen och vända vår uppmärksamhet inåt för att kunna ta del av den obegränsade visdomen.  

 

I alla tider har människan haft en längtan efter att få uttrycka sig själv, sitt sanna jag, bortom alla begränsningar. Ett skapande bortom rätt och fel. En längtan efter frihet och helhet. Måleriet kan få oss att erfara det här, om vi är villiga att släppa kontrollen och vara mer lyhörda inför skapandet och livet. 

 

Foto: Gaila Sundlin

Curt Källman min lärare och vän brukade säga att på en Vedicart kurs lär vi oss inte att måla utan snarare att leva. Konsten att leva!

Varmt välkommen på en Grundkurs i Vedicart, har du redan gått Grundkursen är du välkommen på en Fortsättningskurs eller Fördjupningskurs.

Och vill du gå vidare ytterligare finns även möjligheten att bli Vedicart lärare.

”med fötterna på jorden och penslarna i himmelen” 

Curt Källman

 

 
Grundkurs

Grundkursen är uppbyggd runt steg eller övningar som vi inom Vedic Art kallar för ”De 17 principerna”.

Dessa går man igenom under sammanlagt sex dagar. Det kan antingen vara under en sammanhängande vecka eller vid flera tillfällen.

 

Pris (exkl moms)

Helgkurser, 10 timmar från 1500 kr

Veckokurser, 30 timmar från 2500 kr

 

Fortsättningskurs 

Under en fortsättningskurs ges det möjlighet att fördjupa sig i måleriet och få tid att hitta och utveckla sitt individuella uttryck.

Du får även ”Tilläggen” till de 17 principerna i Vedicart. ”Tilläggen” är poetiska strofer som Curt skrev och förmedlade vidare under slutet på 90-talet och början på 2000 talet.

 

Pris varierar beroende på kursens längd och upplägg.

 

Fördjupningskurser

Dessa kurserna vänder sig till dig som redan gått Vedicarts grund och fortsättningskurs. 

Här hämtar jag inspiration ifrån någon eller några specifika principer. Kursdeltagarna, stunden och det som ”ligger i luften” formar kurstillfället. Den skapande processen och livet vävs samman och du går vidare och utvecklas i din egen takt.En återkommande fördjupningskurs som jag satt ihop och utvecklat utifrån ett par principer är ”Back to The Point”. 

Pris varierar beroende på kursens längd och upplägg.

 

Vedicart lärarutbildning

Under en lärarutbildning delar jag med mig av mina erfarenheter. Vi går igenom alla Principerna och du får ett häfte med övningarna till Principerna som Curt skrivit. Jag läser Curts texter och vi pratar runt dom, delar med oss av erfarenheter och målar. Lärarutbildningen kan vara uppdelade under en längre period med kortare etapper eller under en vecka då man gör hela utbildningen (A och B-blocket). A och B -blocket ger dig behörighet till att hålla Grundkurser i Vedicart. 

 

Pris (exkl moms)

Lärarutbildning 9000 kr

 

 

ATELJéER

Vanligtvis håller jag kurser i min ateljé på Södermalm i Stockholm och i Grönhögen på södra Öland. En gång om året brukar jag bjuda in till en Vedicart retreat på ett Ashram i norra Indien. Jag håller även kurser på andra platser i Sverige och i världen beroende på vad måleriet och livet leder mig.

Öland - Garaget

Ölandsateljén ligger i utkanten av det lilla samhället Grönhögen. Ateljen är byggd på 50-talet och byggnaden användes först som garage till bland annat skolbussarna därav namnet ”Garaget”. Nu är byggnaden en ljus och rymlig ateljé på 280 m2 med kök och badrum och det finns plats att måla både inne och ute. 

 

Jag har valt att ta emot ett maxantal på 17 personer per kurstillfällen i ”Garaget”. Detta för att kunna ge tid och utrymme till alla kursdeltagare. Förutom att ”Garaget” är en underbar plats för rekreation och måleri för mig, min familj och vänner så är det här jag håller mina kurser.  

 

Runt hörnet till ”Garaget” finns möjlighet till bad i Kalkbrottet och även i havet som ligger ett par hundra meter bort. Det är även gångavstånd till vår ICA butik och andra förnödenheter såsom caféer, glassbar och restaurang.

Barnkurser på Öland


Garaget är en bra plats för barn att vara med och måla i. Barn behöver oftast fler pauser och andra sommaraktiviteter att dela måleriet med. Veckorna då det ges möjlighet för barn att vara med och måla sätter jag ihop efter önskemål och i mån av tid.

 

Stockholm - Högalidsgatan, Hornstull

 

Min ateljé på Högalidsgatan 34A ligger på ett lugnt läge mittemot Högalidsparken och den pampiga kyrkan med sina två torn.

Ateljen är en före detta mjölkbutik. Det är en ljus och rymlig lokal som ligger på markplan. Här finns det målarplats för upp till 8 personer. 

Material att ta med till en kurs:

 

Akrylfärg 

Välj färger du tycker om plus svart och vit. Guld, silver och metallicfärger kan vara kul att komplettera med.

Duk 

Bomull, linne eller syntet spelar ingen roll i början men köp helst duk som inte är uppspänd och gärna ett par meter. Du kan även ta med kraftigare papper såsom akvarellpapper, golvpapp eller liknande.

 

Penslar 

Köp lite olika storlekar en smal, en mellan och någon bredare kan vara bra att ha. Svampar trasor med mera gå också bra att komplettera med.

 

Stiftshållare med blyertsstift

Tjock med blyertsstift minimum 5 mm (typ Koh-I-Noor 5,6 mm)

 

Maskeringstejp 

Köp den bredaste (4-5 cm).

 

Trälim

 behövs till att skapa struktur.

 

Skrivbok

 eller block för anteckningar

 

Ta gärna på dig oömma kläder och skor.

 

 


Konstnärsbutiker i Stockholm

 

Jordi
Hornsgatan 80
T-bana Mariatorget

 

Konstnärernas Centralköp
www.konstarernas.se

Fiskargatan 1, Mosebacke

T-bana Slussen

 

IB Wahlström

www.ibwahlstrom.se
Olofsgatan 10, Norrmalm

T-bana Hötorget

 

Konstnärsbutik Öland

Galleri Tinnert
Arontorp Färjestaden, Torslunda 102

 sommarbutik

Näsby 162 Degerhamn

 

Art of Veda
www.artofveda.com